Hogyan készül a Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával?
Elkészítés:
A hántolt árpát megmossuk és kb. 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval meg az egyik megtisztított vöröshagymával bő vízben kb. 60 perc alatt puhára főzzük.
A bacont csíkokra vágjuk, majd serpenyőben, egy kevés olajon zsírjára sütjük.
A maradék vöröshagymát finomra vágjuk, üvegesre dinszteljük a szalonna zsírján. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott csirkemájat, körös-körül megpirítjuk, majd aláöntjük a bort. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és negyedóra alatt lassan megpároljuk.
Az elkészült gerslit leszűrjük, ráöntjük a fehérborban párolt, kakukkfüves csirkemájra és forrón tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.