A margarint habosra kikeverjük a porcukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és az egészet szép világosra kikavarjuk. Egy külön edényben összekeverjük a lisztet és a kakaóport. Fakanál segítségével a tojásos masszához adjuk. Sima csöves habzsákból félgömb alakokat nyomunk sütőpapíros tepsire. 160°C-on, kb 12 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt, a cukrot és a vaj ¼ részét feltesszük a gázra melegedni. Mikor a vaj felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport és pár perc alatt kissé besűrítjük. Kihűtjük, majd a maradék vajjal habosra kikeverjük.
Habzsák segítségével kettő-kettő nérót összetöltünk. Tetejüket olvasztott csokival mintázzuk.
Megjegyzés:
Isteni vendégváró sütemény!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.