A liszttel elkavarjuk a sót, majd elmorzsoljuk a darabokra vágott vajjal. Adunk hozzá kb 4 evőkanálnyi vizet, hogy összeálljon.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez megmossuk, apró kockára vágjuk a cukkinit, kicsit besózzuk. Serpenyőben, pici olajon kissé megfonnyasztjuk. (időnként kevergessük)
A juhtúrót kisebb darabokra szedjük, majd óvatosan a cukkinihez keverjük az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Hozzáadjuk a két féle borsot, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát.
Kivesszük a tésztát a hűtőből és beleöntjük a tölteléket. A tejszínt a tojásokkal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a cukkinis töltelék tetejére.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.