A túrót két darab tojással, kevés borssal és a zöldfűszerekkel elkeverjük, majd hűtőbe rakjuk. A langyos tejbe beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd utána a sóval elkavart liszthez öntjük és a tojással, illetve a vajjal összegyúrjuk. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva 30 percig kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük egyenletesen a túrótölteléket, majd feltekerjük. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt kiváló!
Megjegyzés:
Mivel én nagyon szeretem a juhtúrót és a sós rágcsálnivalókat ezért Izbolygó által kiírt XVIII-ik VFK-ra egy juhtúrós finomsággal szeretnék benevezni. A juhtúrót édesapám készítette (juhsajtból), ami messze jobb minden üzletinél. A juhtúrós tekercs széleskörû tálalási lehetõséggel rendelkezik, érdemes kipróbálni: - Ideális reggeli egy csésze aludttej/joghurt mellé - Önmagában vagy akár sörkorcsolyaként is kiváló - Fõfogások köreteként is díszeleghet a terített asztalon (fõként szószos ételekhez passzol)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.