A hagymákat felaprózzuk, majd a bazsalikommal, egy kis olívaolajjal, sóval, borssal elkeverjük a juhtúrót és a tejfölt. (Utóbbi kettőt érdemes először külön elvegyíteni.)
A mártást elkeverjük a tésztával. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belesímítjuk a tésztát. A tetejére felkarikázzuk a sajtot és a paradicsomot. Kissé egymásra csúsztatva felváltva rápakoljuk az utóbbi két hozzávalót.
Előmelegített tepsiben pirulásig sütjük. Végül rászórjuk az olívabogyókat.
Megjegyzés:
Ne sajnáljuk a mártást, több is lehet belőle, mert beissza a tészta. Tálalásnál még pluszba tejfölt kínálhatunk hozzá.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Tészta ételek |
főétel | sütőben sütve | ebéd, | egész évben | Valentin-nap, évforduló,házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.