A kétféle hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. Egy serpenyőben a hagymákat a vajjal együtt kevergetve pároljuk, kb. 20 percig, közben fűszerezzük, esetleg egy kevés vizet adunk hozzá. Majd levesszük a tűzről, s bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban a tojásokat a tejföllel és a túróval jól elkeverjük. A kiolvasztott leveles tésztát tortaformába igazítjuk úgy, hogy oldalt pereme legyen és kibéleljük a sonkával. A tojásos keveréket a hagymához adjuk, összekavarjuk és ráöntjük a sonkára. A széleket egy kicsit visszahajtjuk, és a tetejét megszórjuk tökmaggal. Előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsül. Még melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
Akik szeretik a túlnyomóan hagymás ételeket (mint pld. hagymaleves, hagymás tojásrántotta, stb.) azoknak ajánlom ezt a meleg vacsoraételt. Készülhet sonka/bacon nélkül is. Másnap is fogyasztható, mikrohullámú sütőben felmelegítve nagyon finom.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.