A leveles tésztát kiolvasztjuk, a zöldséget megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a cukkinit és az édesköményt vékony szeletekre, a paprikát csíkokra szeljük, a padlizsánt apró kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük.
A spenóton kívül az összes zöldségfélét az olajban pár percig pároljuk. A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, a spenótot is belerakjuk, és hagyjuk összeesni. Az ánizs- és köménymagokat összetörjük és a zöldséghez keverjük. Sóval, borssal, cayenne borssal fűszerezzük. A juhsajtot szétmorzsoljuk és a joghurttal, tojásokkal, az étkezési keményítővel meg egy kevés sóval összekeverjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A leveles tésztát 2/3-ad - 1/3-ad arányba oszjuk. A tészta nagyobbik felét akkorára nyújtjuk, hogy a tepsi széleinél is jól fölérjen. (rá tudjuk hajtani majd a töltelékre) Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, majd a tészta 2/3-val kibéleljük. Belesímítjuk a zöldségkeveréket, majd leöntjük a joghurtmasszával. A maradék tésztát is kinyújtjuk. (azt elég tepsi méretűre) Kb. 40 percig sütjük, de félidőben rákenjük a tojássárgáját.
Megjegyzés:
Bármilyen zöldséggel, illetve sajttal elkészíthető.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Leveles tészták |
főétel | sütőben sütve | ebéd,vacsora, | egész évben | évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.