30 dkg málna vagy bármilyen gyümölcs (lehet fagyasztott is, vegyes gyümölcsből a legjobb)
Hogyan készül a Joghurtos torta?
Elkészítés:
Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadom apránként a tojás sárgáját, majd a vizet, végül beleszitálom a lisztet. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm 170°C -on kb 15-20 perc alatt megsütöm.
Ha megsült, piskótalapot megkenem kb. 15 dkg sárgabaracklekvárral, és feltekerem, 1 cm vastagságú szeletekre vágom.
Előveszünk egy szétcsatolható tortaformát és lekváros piskótatekercsel kibéleljük.
Joghurtkrém: a joghurtot, cukrot és a zselatint felmelegítjük (ne forrjon), félretesszük. A tejszínt kemény habbá verjük és a joghurthoz keverjük, ezután mehet bele a gyümölcs. Ezt is szépen beleforgatom.
A joghurtos krémet ráöntöm a piskótára, 1-2 óra a hűtőbe teszem dermedni.
Megjegyzés:
Isteni finom.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Torta |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.