Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a zsírt, egy tojást és a joghurtot és géppel hólyagosra dagasztjuk. 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk tökmaggal.
180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés:
Egyszerű és nagyon finom!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Pogácsa |
vendégváró falatok | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.