Hogyan készül a Joghurtos citromkrém erdei gyümölcsökkel?
Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk kevés vízbe és hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Közben a joghurtot beletesszük egy keverőtálba. A zöldcitromokat alaposan megmossuk. Az egyik citrom héját lereszeljük, majd mindkét levét belefacsarjuk a joghurtba. Hozzáadjuk a két féle cukrot.
Felfőzzük a zselatint (ne forraljuk fel!), majd kihűlés után kevés joghurttal elkeverjük, majd az egészet belekeverjük a cukros joghurtkeverékbe. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Kis tálkákat veszünk elő és mindegyik aljába szétmorzsolt babaiskótát teszünk, majd erre öntjük rá a citromos joghurtkrémet. 2 órára hűtőbe tesszük.
Lekvárt melegítünk, kissé felolvasztjuk, hogy folyós legyen. Langyos állapotában rákanalazzuk a krémre. Erdei gyümölccsel és citromfűvel vagy mentával díszítjük.
Megjegyzés:
5 adag lesz belőle, de persze a tálalókehely nagyságától is függ.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes krémek |
desszert | ebéd,uzsonna, | egész évben | anyák napja, Valentin-nap, évforduló,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.