A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőport. A tészát három egyforma részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként 180 fokos sütőben megsütjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal megdínszteljük. (ne maradjon leve)
4 dl tejből a cukorral együtt pudingot főzünk, majd még melegen belekavarjuk a kockára vágott vajat. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, majd kemény habbá verjük. A langyosra kihűlt pudinghoz adjuk.
Ezután az első tésztalapon eloszlatjuk az almatölteléket, rátesszük a következő lapot, megkenjük a vaníliás krémmel és befedjük az utolsó lappal. Hűvös helyen 3-4 órán át állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.
Megjegyzés:
A tésztát 20X28 cm-es tepsi alján szoktam kisütni. Nem nagy adag, szóval arányaiban lehet növelni a mennyiséget.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.