A forrásban lévő vízbe beletesszük a teafüvet. (1 emberre kb. 1 evőkanállal kell számolni). Mivel a teák „nehézfiúja” a fekete tea, ezért ilyet illik használnunk ebben az összetett teaféleségben.
Öntünk hozzá tejet, majd cukrot adunk hozzá. Az italt folyamatosan keverjük, pontosabban állandóan „felkeverjük”, alulról, felfelé. Szegfűszeggel és gyömbérrel ízesítjük. Ha kész, akkor leszűrjük egy szűrővel, majd kiöntjük csészékbe. Kész, lehet tálalni!
Tipp: Mivel a tea Indiából indult el világhódító útjára 5000 évvel korábban, ezért az ízeknek volt idejük a „legjobb helyre kerülniük”. Azt gondoljuk, hiba volna a tea esetében arányokat, mennyiségeket előírnunk – ezeket mindenki önállóan kell, hogy felfedezze. Az alapanyagokon lehet változtatni, például akár el is hagyhatjuk a szegfűszeget vagy a gyömbért is, de tehetünk bele egy csipetnyi chilit is. Az ízek így is eléggé el fognak térni az „általunk megszokott„ tea ízéhez képest! Az italt hideg, búskomor téli estéken javallott inkább fogyasztani – higgyék el, csodát tesz! Fülig fog érni tőle a szánk... A teához adhatunk kardamom magot is, ha végképp telhetetlenek vagyunk.
A forrásban lévő vízbe beletesszük a teafüvet. (1 emberre kb. 1 evőkanállal kell számolni). Mivel a teák „nehézfiúja” a fekete tea, ezért ilyet illik haszn...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.