Pörkölthöz:
Habaráshoz:
A palacsintát elkészítem, de nem teszek bele cukrot.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, és kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom az összeaprított fokhagymát, sózom, borsozom és még 1 percig párolom (a fokhagyma gyorsan odaéghet). A húst beleteszem, és szépen megpirítom. Pirospaprikával színezem, majd felöntöm bőségesen vízzel. Ne sajnáljuk a vizet, mert a pörkölt levét be fogjuk majd sűríteni a habarással. Megfőzöm.
Mikor a hús megfőlt, ez kb. 30 perc, akkor szépen leszűröm. A húst egy tálba teszem, a levét egy lábasba, majd visszateszem a tűzre és felforralom.
Közben a habarást elkészítem. A tejfölt csomómentesen kikeverem a liszttel, majd 2-3 szedőkanálnyi forró szafttal hígítom. Ezzel a lépéssel fel is melegítem (hőkiegyenlítem a habarást), így nem fog becsomósodni, kicsapódni, mikor beleöntöm a forrásban levő lébe. Ha jól elkevertem, akkor a habarást folyamatos keverés mellett hozzáadom a forrásban levő szafthoz, és addig főzöm, míg besűrűsödik. Ezzel kész is a szaft. Egy-két kanálnyit a leszűrt a húsra teszek, és összekeverem.
A palacsintákat megtöltöm a hússal, 1 és 1/2 evőkanyálnyit teszek minden palacsintába. Majd a képen látható módon összehajtogatom.
Egy-két palacsintát tányérra rendezek, majd a szafttal leöntöm, körbe öntöm.
Ha sok szaftot sikerült készítenünk, akkor egy tepsibe vagy jénaiba öntjük a szaftot, belerendezzük szépen sorba a palacsintákat és sütőben összesütjük. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024