A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy jól kivajazott tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy 2 cm magas legyen az oldalán. Villával a tetejét megszurkáljuk majd elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 20-25 percig vakon sütjük (sütõpapír+szárazbab a tetejére). Hûlni hagyjuk.
Amikor kihűlt kivesszük a sütőpapíros babot az aljáról, megkenjük mogyorókrémmel és megszórjuk a málna felével.
Ezután elkészítjük a joghurt krémet. A zselatint feloldjuk egy deci vízben, és kis lángon összemelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot a cukorral összekavarjuk majd hozzáadjuk a feloldott zselatint és végül a habbá vert tejszínt.
A krémnek felét betöltjük a tortába, megszórjuk a maradék málnával, majd rákenjük a többi krémet is. Néhány órára hűtőbe rakjuk.
Megjegyzés:
Még volt a tavalyi málnából a fagyasztóban :-) És rájöttem, hogy gyermekeim az összes sütemény fajtából a gyümölcsös-joghurtos változatokat kedvelik a legjobban...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.