Elkészítése: könnyű |
Kalória: átlagos |
Hozzávalók:
- 10-12 szem burgonya (kb. egyforma méretűek)
- 2 fakanálnyi sertés zsír
- 1-2 kk. pirospaprika
- ízlés szerint só
Hogyan készül a Héjában főtt burgonya, pirospaprikás zsírban?
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A zsírt felmelegítjük, elzárjuk a gázt alatta, majd egy kis hűtés után, hozzákeverjük a pirospaprikát. Sózzuk. Tányérba öntjük a pirospaprikás zsírt, a burgonyát tetszés szerint feldaraboljuk, majd egy nagy szelet friss kenyérrel és forró teával tálalva, esetleg még után sózva kínáljuk.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Ez nagyon régi recept, Anyukám nagyon sokszor készítette, szerette. Jó lenne, ha készíthetnék neki csak egy adagot, akár most azonnal is :( Viszont Nagymamám a mai napig el szokta készíteni, reggelire vagy vacsorára. Most Én vacsorára készítettem, de nagyon jót ettünk belőle. Próbáljátok ki, ha még nem ettetek ilyet.
Egytálétel |
főétel | cukormentes,gluténmentes,tejmentes, | ebéd,reggeli,tízórai,uzsonna,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik,
Hirdetés
Hirdetés