A lisztet a munkafelületre halmozzuk a közepébe pedig egy mélyedést készítünk. Ide ütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a sót, majd villával szépen eldolgozunk.
Hozzáadjuk a másik tojást is és a villával addig adagoljuk hozzá a lisztet, míg már nem tudjuk tovább "gyúrni" :)
Ekkor a kezünkkel gyúrjuk addig míg összeáll. Ha ez nem történik meg, akkor jöhet a víz (nálam 1/2 dl), annyit gyúrunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
Ez alatt az idő alatt megpuhul, könnyen nyújthatóvá válik.
Következik a nyújtás. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk.
Felvágjuk olyan széles darabokra, hogy a tésztanyújtón átférjen. Majd kinyújtjuk. Ha nincs tésztanyújtónk, akkor nyújtófával nyújtjuk ki, majdnem átlátszó vékonyságúra.
A kinyújtott tésztát lisztezzük, egymásra tesszük, ha szükséges félbevágjuk és kockákra vágjuk. Majd szépen szétrázzuk, és hagyjuk egy kicsit szikkadni. Ha szükséges lisztezzük, hogy ne ragadjanak össze szikkadás közben.
Megjegyzés:
A lisztezés nagyon fontos, mielőtt egymásra tesszük őket, különben összeragad, és nagyon nehezen lehet szétszedni a kockákat! Saját tapasztalat :) Sós, forrásban levő vízben kifőzzük. Házi tésztát készíteni jó. Sőt finomabb a boltinál. Csak egy kis időt kell rászánni, hiszen még sokáig sem tartott.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.