A diót apróra vágjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Az aszalt szilvát szintén apróra daraboljuk. A zabpelyhet előkészítjük. A mézet felmelegítjük, majd beletesszük a zabpelyhet, diót és aszalt szilvát. Összekeverjük, majd 2-3 percig kevergetve főzzük, míg a mézet magába szívja. Egy tepsit ami kb. 40x15 méretű kibélelünk egy darab sütőpapírral, majd a müzlit beleöntjük. Egy evőkanál segítségével elegyengetjük a tetejét. FONTOS: a kanalat vizezzük be minden simítás előtt, mert akkor nem ragad rá a massza.A hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen. Reggel a hűtőből kivéve, kiborítjuk, majd felszeleteljük. Az étcsokoládét felolvasztjuk és 4 szelet müzli tetejét bevonjuk vele.Nincs más hátra, mint jóízűen elfogyasztani. Tárolása a hűtőben ajánlott, hogy ne olvadjon meg. Megjegyzés: a csoki lemaradhat, de akár az összeset bevonhatjuk vele, ízlés kérdése. És variálható ízlés szerint, kerülhet bele más olaj mag, és más aszalt gyümölcs.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025