A sütõt előmelegítjük 180 fokra. A vizet egy edénybe forrni tesszük, a cukrot és a vajat beletesszük, majd folytonos keverés mellett feloldjuk. Amikor már jól feloldódott benne a cukor és a vaj hozzákavarjuk a tejport és tovább főzzük. Állandóan kavarni kell. Végül hozzáadjuk a kakaót is és sűrűre főzzük.
Egy tepsi alját alufóliával kibéleljük és megnedvesítjük. A tûzhelyrõl levesszük a csokikrémet és beleöntjük a bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd ezután 10-15 percre betesszük a sütőbe. Ha kihűlt (én hűtőszekrénybe raktam), kiborítjuk és lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.
Megjegyzés:
Amikor gyerek voltam édesapám rendszeresen készített nekünk házi csokit. Nagyon szerettük, viszont azokban az időkben nem is nagyon lehetett nálunk csokoládét kapni, ami volt, az is gyenge volt. Szóval a házi csoki volt a legjobb választás. Én azóta is gyakran vásárolok bolti házi csokit. Édesapám tanácsait meghallgatva elkészítettem életem első csokiját és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel :-) Sima csokoládét készítettem, de legközelebb dúsítani fogom egy kis mandulával vagy pisztáciával. A csokoládékészítés módszerén egy kicsit változtattam, mivel tegnap kaptam egy tippet a kisfiamra vigyázó lánytól, miszerint ha arra vágyom, hogy majd szépen tudjam szeletelni, akkor tegyem be a sütőbe 10-15 percre a kész csokoládékrémet. Úgy is tettem és nem bántam meg, nagyon jó lett az állaga.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.