A sütés előtti napon a tésztába valókat összegyúrjuk. Először a lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk. A tojások sárgáját ezután fokozatosan adjuk hozzá. Összegyúrjuk, majd az adag felezéseivel 64 db kis golyót formálunk, amit a másnapi sütésig lefedve hűtőbe teszünk.
A tojásfehérjékből habot verünk, belekeverjük a porcukrot és a darált diót. Az előzőleg elkészített golyócskákat réteslap vékonyságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére kb. 1 evőkanál tölteléket teszünk és a tészta két végét egyszerűen felhajtjuk, majd az oldallapokat is egymásra. A hajtogatott fele kerül a sütőapra, amit olajos szalvétával végigtörlünk. 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
Megjegyzés:
Elkészítési idõ: 40 perc + pihentetés 1 adag: 330 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.