Cukros tejjel felfuttatjuk az élesztőt, majd hólyagosra dagasztjuk a liszttel, joghurttal, sóval, 1 tojással. Nedves konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
Ez idő letelte után 8 cipót formázunk belőle és mindegyiket 18 cm átmérőjűre nyújtjuk. Minden lapot megkenünk olvasztott vajjal és ráillesztjük a következő tésztalapot. A végére 8 kerek tészta lesz egymás tetején. 10 percre betesszük a hűtőbe.
Lisztezett deszkán kb fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, felvágjuk 12 cikkre. A kifli hosszabbik oldaláról kezdjük el feltekerni, majd megkenjük felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-on pirulásig sütjük. Megtölthetjük feta- vagy füstölt sajttal, magokkal is.
Megjegyzés:
Megtölthetjük feta- vagy füstölt sajttal, magokkal is. Ebben az esetben a kifli belsejét is kenjük meg vízzel, tojással vagy vajjal, hogy ne szóródjanak ki a magok.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.