Elkészítése: közepes |
Kalória: átlagos |
Előkészület: 60 perc |
Sütés: 20 perc |
Sütési hőfok: 180 °C |
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 dl tej
- 1 tk só
- 25 dkg élesztő
- 20 g cukor
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
Hogyan készül a Hamis croissant?
Elkészítés:
- Cukros tejjel felfuttatjuk az élesztőt, majd hólyagosra dagasztjuk a liszttel, joghurttal, sóval, 1 tojással. Nedves konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
- Ez idő letelte után 8 cipót formázunk belőle és mindegyiket 18 cm átmérőjűre nyújtjuk. Minden lapot megkenünk olvasztott vajjal és ráillesztjük a következő tésztalapot. A végére 8 kerek tészta lesz egymás tetején. 10 percre betesszük a hűtőbe.
- Lisztezett deszkán kb fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, felvágjuk 12 cikkre. A kifli hosszabbik oldaláról kezdjük el feltekerni, majd megkenjük felvert tojással.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-on pirulásig sütjük.
Megjegyzés:
Megtölthetjük feta- vagy füstölt sajttal, magokkal is. Ebben az esetben a kifli belsejét is kenjük meg vízzel, tojással vagy vajjal, hogy ne szóródjanak ki a magok.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | reggeli,tízórai,uzsonna,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony,húsvét, újév,szilveszter, farsang,anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
Hirdetés
Hirdetés