A megtisztított halakat megnyúzom, mert különben a bőrük rátekeredik a húsdarálóra. A halhúst kétszer átdarálom. A halhús darálékhoz keverem az összevágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a felvert tojásokat és a halhús harmadával megegyező mennyiségű zsemlemorzsát. Sóval, őrölt borssal, pirospaprikával ízesítem. A masszát jól összegyúrom, majd kendővel letakarva félórát állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Közben a fejekből és az uszonyokból felteszem főni az alaplevet. Beleteszem a krumplit hosszúkásra vágva, a csöves paprikákat, a vöröshagymát, egy kávéskanál sót és egy késhegynyi borsot.
Amikor a krumpli megfőtt, átpasszírozom a fövő lébe, amelyhez hozzáöntöm a zsírt és a paradicsomlét. Amikor az ízek jól összeforrtak, evőkanállal a levesbe szaggatom a fűszeres halkeveréket, végül a gombócokat kifőzöm.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 60 perc + 30 perc pihentetés 1 adag: 450 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.