A vizet felforraljuk, majd beletesszük az előzőleg átválogatott basmati rizst. (Kb 2 rész rizs, 3 rész víz). Nagy lángon főzzük, de ügyeljünk a folytonos kavarásra, hogy a rizs nehogy odakapjon!
Mintegy 10 perc után hozzáteszünk kb. 1 ek sót, és még 5 percig főzzük, ugyanúgy nagy lángon. A rizsről leöntjük a fölösleges vizet, majd kitesszük egy tálra.
Egy edényben (vagy wokban) étolajon enyhén megpirítjuk az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, a Raita masala fűszerkeveréket, és az egész masszát összedolgozzuk. Kész, lehet tálalni!
Tipp: A nagy, hosszú szemekből álló baszmati rizs egyszerű, ugyanakkor nem száraz étel. Kiváló az összetett ízű, bonyolultabb ételek mellé „semlegesítőként”. A raita masala-t (fűszerkeveréket) „egyben” lehet kapni a boltban, többféle alkotóelembõl áll.
A vizet felforraljuk, majd beletesszük az előzőleg átválogatott basmati rizst. (Kb 2 rész rizs, 3 rész víz). Nagy lángon főzzük, de ügyeljünk a folytonos kavarásra, hogy a r...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.