A tészta hozzávalóit összegyurjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Külön-külön 170 fokon, 8-10 perc alatt megsütjük.
Az egyik lap tetejére (ez lesz a felső lap) rákenjük a habot és így sütjük meg. Hab: tojásfehérjét felverjük a cukorral és a nyers tésztára símítjuk, majd megsütjük.
KRÉM: 3 pohár natúr joghurtot, 4 evőkanál cukrot, 1 cs étkezési zselatint felmelegítünk(nem forraljuk), 15 dkg málnát összetörünk és hozzá- keverjük addig, amíg langyosra kihűl. A fél liter tejszínt kemény habbá verjük és a joghurtos krémhez keverjük.
Az alsó lapot, ha kihűlt magasfalú tepsibe tesszük. Fontos, mert a krém amíg meg nem dermed, folyós állagú (ez lehet lecsatolható tortaforma is) ráöntjük a krémet, megszórjuk málnával, rátesszük a habos lapot és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Megszórjuk porcukorral.
Jó sütést és még jobb étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
Isteni finom desszert.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.