A vizet felforraljuk a gyömbérrel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromfűvel és a borssal. Körülbelül 10 percig főzzük.
Ezután lehúzzuk a lángról és beletesszük a narancs és a citrom héját és levét, a mézet és a sót, ezután még 3-4 percig állni hagyjuk majd leszűrjük.
Megjegyzés:
A gyömbér jótékony hatásait téli idõszakban érdemes kihasználni, Gyulladáscsökkentõ hatása alkalmas megfázás-hûlés gyógyítására is. Ennek a gyömbéritalnak az elkészítése nem több, mint 30 perc, forrón és jéghidegen egyaránt nagyon kellemes és finom. Kiváló karácsonyi gasztroajándék lehet, különleges formájú díszüvegbe töltve. Hûtõben tárolva több napig is eláll.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.