Az 1. réteghez 3 tojásfehérjét habbá verünk. 3 tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
4 teáskanál zselatint feloldunk 1,5 dl vízben, felforraljuk és még melegen a tojássárgához öntjük.
Utána óvatosan belekeverjük a kemény habot. Előre lehűtött tortaformába öntjük és betesszük a fagyasztóba (nem lefagyasztani kell, csak a fagyasztóban gyorsabban dermed, mint a hűtőben).
A 2. réteghez 1 nagy pohár tejfölt (4,5 dl) kikeverünk 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
1,5 dl vízben 4 teáskanál zselatint feloldunk, felforraljuk és langyosan adjuk hozzá a tejfölös masszához.
Ha megdermedt az első rétegünk a fagyasztóban, akkor ráöntjük az első rétegre, és visszatesszük a hűtőbe.
A 3. réteg ugyanúgy készül, mint az első, csak a cukor mellé még 3 evőkanál kakaóport is adunk. Ha megdermedt a második rétegünk is, akkor ráöntjük a második rétegre és visszatesszük a hűtőbe.
A 4. réteghez 2,5 dl színes szörpből (legjobb a málnaszörp, de meggy- vagy kiviszörppel sem rossz) és 5 teáskanál zselatinból kocsonyát főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, csak utána öntjük rá a 3. rétegre
Visszatesszük a fagyasztóba, és dermedésig bent hagyjuk. Utána már hűtőben kell tárolni.
Megjegyzés:
Dermedésig a hűtőben tarjuk, a legjobb, ha egy egész éjszakát hűtjük! Mutatós, könnyed édesség.
Értékeld a receptet:
Bognár Lilla receptje
Torta |
90 n. diéta - fehérjenap, | desszert | sütés nélküli sütemény | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.