A mogyorót előzetesen megpirítjuk, majd amikor kihűlt, darabosra törjük (én ezt a mûveletet, úgy oldottam meg, hogy egy jól záródó zacskóba beleraktam és húsklopfolóval megtörtem). A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Egy másik tálkában a barnacukrot a tojással, a joghurttal és az olajjal jól elkeverjük. A muffinformákat papírkapszlival kibéleljük.
Ezután elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben a cukrot karamellizájuk, majd hozzáadjuk az előzetesen megpirított mogyorót. Végül a lisztes keverékhez adjuk a tojásos masszát és a már dermedő grillázst, majd gyors mozdulatokkal összekavarjuk (én egy éles késsel a dermedő grillázst felaprítottam) és a muffinformákba adagoljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük (a sütő ajtaját nem nyitjuk ki).
Megjegyzés:
Réka blogját nézegetve kedvem támadt nekem is muffin sütésre. Régebb rengeteg féle muffint készítettem, az utóbbi idõben egy kicsit megfeledkeztem róluk, talán egy kicsit meguntuk. Nigella muffinja kész felüdülés számomra, a grillázsos ötlet zseniális és bombajó. Érdemes kipróbálni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.