A kacsamellet 15 percig vízben főzzük, némi szecsuáni borssal, szójaszósszal, sóval, kevés hagymával és fokhagymával fűszerezzük. Amint kész van, a húst vékony szeletekre (kb. 3x8 cm-es darabokra) vágjuk.
A szárított illatos gombát forró vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája) és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre duzzadt, felaprítjuk (a szárán esetlegesen kialakult kemény részeket el kell távolítani).
Vékony csíkokra felvágjuk a hagymát és a bambuszrügyet, a championt kockára szeleteljük.
Melegítsünk fel a wok-ban kb. 4 cl étolajat (semmiképpen ne induljon forrásnak, legyen közepesen forró), és tegyük bele a hagymát, bambuszrügyet, a championt. Kevergessük, amíg fel nem szabadul az intenzív hagymaillat.
Adjuk hozzá a kacsamellet és mintegy 1,5 evőkanál szójaszószt, hogy szép barna színe legyen. Kb. 2 percig süssük, folyamatos kevergetés mellet.
Adjunk a húshoz egy kis vizet. Ezt követően hozzáadjuk a fehér borsot, a sót, a cukrot és a Na Glutamátot.
Végül adjunk hozzá egy kevés, vízben áztatott keményítőt.
A kacsamellet 15 percig vízben főzzük, némi szecsuáni borssal, szójaszósszal, sóval, kevés hagymával és fokhagymával fűszerezzük. Amint kész van, a húst v&eacu...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.