A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Az őrölt paprikát rászórjuk, majd a kockára vágott húst és a gombát is beletesszük. Ízlés szerint sózzuk, öntünk rá vizet, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Végül borssal és szárított zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd beletöltjük a pörköltet, rászórjuk a reszelt sajtot. A sütőben 8-10 percig sütjük, amíg a zsemle megpirul, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
A mai ebédünk volt....már csak volt, mert irtó hamar bekaptuk :-) Dupla adagot kellett volna készítsek. Két nagy zsemlét töltöttem meg, de szerintem 4 kisebb zsemlével még finomabb.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.