A sárgarépát és zöldséget karikákra vágjuk. A karalábét, zellert és burgonyát kockákra. Jól megmossuk, majd egy fazékba tesszük, fűszerezzük (kivéve a pirospaprika). Addig főzzük, míg a burgonya megpuhul annyira, hogy össze tudjuk törni. Kiszedjük a burgonyát (pár kockát benne hagyunk a levesben) és még melegen összetörjük, majd kihűtjük. Sózzuk, majd annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. Kis gombócokat formálunk belőle, majd beletesszük a levesbe, megfőzzük.Az olajat felhevítjük, majd egy kicsit lehűtjük és belekeverjük a pirospaprikát. Csak annyira hűtjük le, hogy ne legyen forró, mert különben megég a pirospaprika. Ezt a keveréket ráöntjük a levesre, összeforraljuk és kész.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025