A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a gombát keskeny szeletekre vágjuk.
Főzzük meg a tojásokat és fejtsük le a héjukat.
Egy edényben olajat forrósítunk beledobjuk a hagymát és egy kicsit pároljuk, utána belerakjuk a sárgarépát, majd a fokhagymát és a gombát. Kis ideig pároljuk majd a forró húslével felengedjük. Addig főzzük, amíg megpuhulnak benne a hozzávalók.
A vége felé belerakjuk a levestésztát is, a szójaszószt, a gyömbért, a borsot és a zöldpetrezselymet. (És közben kóstolgatunk…:-)) Mielőtt levesszük a tűzről, beletesszük a tejfölt is. Tálaláskor félbevágott fürjtojásokkal dúsítjuk (de akár beletehetjük előzetesen is a levesbe).
Megjegyzés:
A gombalevest egyébként is imádom, de fürjtojással felturbózva még finomabb. Mivel a tojásokat el kellett használnom, így egy tányér levesben találták meg méltó helyüket. Finom volt, a családnak ízlett és szerintem más levesekben is kitűnő kiegészítő lehet.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.