A húst egy kicsit kiklopfoljuk. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagyma nyomón átnyomjuk. 1 dl olajat felhevítünk egy lábasban. A húsokat egyesével belisztezzük és a felhevült olajban rápirítjuk a húsra. Kiszedjük egy tányérra. Mindig annyi lisztezett húst tegyünk az olajba, amennyi kényelmesen elfér. Amikor kész a hús, hozzáöntjük a megmaradt olajat, belekeverjük a lisztet, majd a fokhagymát megpirítjuk. Vigyázzunk nehogy megégjen. Visszatesszük a húst, fűszerezzük a borssal és a sóval. Majd felöntjük a vízzel (annyi vízzel, ami ellepi a húst). Ekkor beletesszük a pirospaprikát és sűrűn kevergetve, nehogy leégjen, készre főzzük.Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Aki szereti a fokhagymát, az szeretni fogja ezt az ételt is, mert a domináns íz benne a fokhagyma. Régen nem nagyon szerettem, de megettem. Most mikor készítettem, kétszer is ettem belőle és még tudtam volna :) Otthon sokszor volt, mert Apukám nagyon szereti. A recept is tőle van, de hogy ő honnan hozta, azt nem tudom. Köretnek párolt rizs való hozzá.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.