Hogyan készül a Fetás-cukkinis csirkemell paradicsomos tésztával?
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk. Kevés olajban a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, együtt tovább pároljuk, majd beledobjuk a csirkehúst és sózzuk, borsozzuk. Ha már viszonylag megsült, rádobjuk a kockára vágott cukkinit és együtt pároljuk kb. 5 -10 percig, végül hozzáadjuk a tejfölt és a felkockázott fetát, valamint egy kevés zöldfűszert. 2 -3 perc múlva elzárjuk az edény alatt a lángot, vigyázva arra, hogy nagyon ne olvadjon szét a sajt.
Közben felrakjuk a tésztát főni és elkészítjük a szószt. Egy kevés olajra ráöntjük a paradicsomkonzervet, zöldfűszerekkel ízesítjük és végül a megfõtt, leszűrt tésztát összeforgatjuk vele.
Megjegyzés:
Volt diákjaim meghívtak főzzek nekik egy este. Nem tagadom, hízelgő, megtisztelő és jól esett. Csak remélni tudom, hogy majd elégedettek lesznek az alábbi választással. Nekem ízlett. Könnyű elkészíteni és ugyanakkor könnyű elfogyasztani is :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.