A combokat olívaolajban elkevert provence-i fűszerkeverékkel bedörzsölöm, a bõr alá helyenként fokhagymadarabokat helyezünk.
A krumpli szeleteket egy tûzálló tálba szórjuk, vajdarabkákkal, valamint aprított zöldfűszerekkel őõven megszórjuk, majd ráhelyezzük a combokat. Rálocsolunk egy kevés olívaolajt és lefóliázzuk majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk.
Ezután a feta sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és rászórjuk a combokra és a krumplira, majoránnát szórunk a tetejére és kb. fél óráig még pirítjuk.
Megjegyzés:
Régen készítettem tepsis csirkét... Jók a tepsis receptek, mert megvan az a jó szokásuk, hogy nem túl macerás az elkészítésük, csak bedobáljuk a tepsibe és megsütjük körettel együtt. A lényeg a fûszerezésen van. A csirkehúshoz gyakran használom a provence-i fûszerkeveréket (rozmaring, bazsalikom, oregánó, kakukkfû), ezúttal is erre esett a választás.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.