Egy keverőtálba beletesszük az összes többi hozzávalót és géppel hólyagosra dagasztjuk.
Konyharuhával lefedve 25 percig kelesztjük.
Két egyforma cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán kb 3 mm vékony kerek lappá nyújtjuk. 8 egyforma cikkre vágjuk. A hosszabb felébe hasábokra vágott feta sajtot teszünk, majd kifli formára felcsavarjuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolra. A kiflik tetejét megkenjük felvert tojással, majd ízlés szerint magokkal megszórjuk.
180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 20 perc alatt pirulásig sütjük.
Megjegyzés:
Kiváló vendégváró sütemény!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.