Piskóta elkészítése: 4 tojássárgáját 8 evőkanál cukorral és 4 evőkanál vízzel fehéredésig keverjünk. 8 evõkanál lisztben keverjük el 1/2 csomag sütőport. 4 tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A tojásos masszához adjuk a lisztet kanalanként, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben 5 percig erõsebb, majd közepes hőfokon süssük tűpróbáig, kb. 35 percig. Akkor jó, ha a teteje világos barnára pirult.
A kész piskótát rácson hagyjuk kihűlni. Kihűlés után vágjuk ketté. Vágjunk belőle 2 db egyenlő szárú háromszöget. Bármilyen krémmel megtölthetjük, amibõl a tetejét is kenjük meg. Én vaníliás krémmel töltöttem.
Krém elkészítése: A 4 dl tejjel és a 15 dkg cukorral elkészítem a sűrű pudingot. Amíg hűl gyakran megkavarom, hogy ne bőrösödjön be. Közben a margarint habosra keverem, majd a langyosra hűlt krémet is hozzáadom kis adagokban.
Végül a krémet kettéosztom. Egyik részét a tortalapok közé, a másikat a tetejére és oldalára kenem, és jöhet a díszítés! Díszítés: Az ételfestékbõl öntsünk a kókuszreszelékre, és jól keverjük össze. Ezzel szórjuk le, majd díszítsük fel az M&M-s cukorkákkal!
Piskóta elkészítése: 4 tojássárgáját 8 evőkanál cukorral és 4 evőkanál vízzel fehéredésig keverjünk. 8 evõkanál lisztben keverjük el 1/2 csomag...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.