A felesborsót vízbe áztatjuk minimum 30 percre. Majd átmossuk, és egy fazékba tesszük. Felengedjük bő vízzel, felforraljuk (vigyázzunk, könnyen kifut), lehabozzuk és főlni hagyjuk, míg a borsó kezd szétfőlni.
Közben a zöldségeket megpucoljuk és tetszőlegesen feldaraboljuk.
Mikor a borsó már puha és kezd szétfőlni, bezöldségeljük, sózzuk majd addig főzzük, míg minden megpuhul.
A rántást elkészítjük. Az olajat felhevítjük, belekeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Egy percig hagyjuk állni, pirospaprikával színezzük. A leveshez öntjük, összeforraljuk.
A lecsókolbászt kisebb darabokra vágjuk, majd beletesszük a levesbe, megfőzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk.
Friss kenyeret kínálunk mellé tálaláskor.
Megjegyzés:
Tipp: ha nem szeretnénk, hogy szétfőljön a borsó teljesen, akkor kicsit hamarabb zöldségeljük be, vagy a zöldségeket vágjuk nagyon vékonyra. Egyszerű leves, mely friss kenyérrel fogyasztva igazán laktató.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.