A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és kb. 15 percig pihentetjük.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, egy csipet sót és még annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, (a tészta a kétszeresére dagadjon).
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk.
A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és szaggatjuk.
A fánkokat kb. 20 percig pihentetjük.
Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk és kis adagokban kisütjük.
Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük.
Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk és megszórjuk porcukorral.
Lekvárral kínáljuk.
Megjegyzés:
Lekvárral kínáljuk!
Értékeld a receptet:
Hollóné Balogh Nikolett receptje
Kelt tészták |
Babáknak:8-12 hónap | 90 n. diéta - extra, | desszert | olajban sütve | ebéd, | egész évben | farsang, lakto vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.