5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk.
A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk a liszttel, a dióval és a mazsolával.
Egy őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.