1 dl tejet langyosra melegítem, adok hozzá egy teáskanál cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.
A száraz alapanyagokat először összekeverem, majd a margarinnal összemorzsolom.
Ezután hozzáadom a tojást és az olajat, és a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrjuk, adunk még hozzá annyi langyos tejet, hogy a tészta könnyen dagasztható legyen.
Félretesszük, kelni hagyjuk. Utána kettéválasztjuk, átgyúrjuk, két gombócot készítünk, kinyújtjuk, majd cikkekre vágjuk (8 felé).
A cikkek mindkét oldalát olajjal megkenjük. Egy tálcára kristálycukrot és fahéjat öntünk, összekeverjük. Erre ráfektetjük az olajozott cikk mindkét oldalát.
Ezután a túrót 1 egész tojással és 6 evőkanál cukorral összekeverek. A cikkely elejébe túrót halmozok, majd feltekerem, tojással megkenem. Sütőpapírral ellátott tepsibe teszem, közepesen meleg sütőben 30-40 perc alatt megsül.
Megjegyzés:
Napokig friss marad, ha dobozban tároljuk. Nagyon finom!
Értékeld a receptet:
Bognár Lilla receptje
Édes süti |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.