A vajat a cukorral, tojásokkal habosra kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban összekeverjük. Elegyítjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, kiborítjuk a formából és hűlni hagyjuk
A krémhez a szokásos módon megfőzzuk a pudingot, hagyjuk kihűlni, majd a vajat, a diót és a rumot hozzáadva habosra keverjük.
A kihűlt kuglófot négybe vágjuk és a krémmel minden emeletet megkenünk.
A mázhoz a csokoládékat külön tálban felolvasztjuk. Először leöntjük a kuglófot a fehér csokoládéval, majd megcsurgatjuk étcsokoládéval. Mielőtt még megdermedne, diódarabokkal díszítjük.
Megjegyzés:
Kicsit munkás, de a látványért és az ízéért mindenképpen megéri!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kuglóf |
desszert | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.