A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg kissé keményebb masszát kapunk.
Egy jénai tálban lerakjuk rétegesen a tejfölös-tejszínes masszát, a babapiskótát és az epret. A tetejét megszórjuk pisztáciával és egy éjszakára hûtőbe rakjuk, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Másnap csodálatosan lehet szeletelni.
Megjegyzés:
A recept alapötletét Latsiánál találtam, Õ málnával készítette. Szerintem nagyon hálás desszert, a munkaidõ nem több, mint 15 perc és egy nagyon finom hideg édességet fogyaszthatunk el. Érdemes kipróbálni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.