Egy 22-23 cm-es lecsatolható karimájú tortaforma alját és oldalát kikenjük vajjal. A kekszet morzsásra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egy tojás fehérjének a habját. Jól összedolgozzuk majd beleegyengetjük kézzel a tortaformába. Előmelegített 150 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg a lap sül, összekeverjük a cukrot, a tojásokat és a maradék tojás sárgáját, a citromhéjat, a túrót és az ordát.
A félig sült tortalapot megpakoljuk negyedekre vágott eperrel (egy maréknyi kivételével) majd rásimítjuk az ordás tölteléket. Először 150 fokon 30 percig sütjük, majd további 10 percet 180 fokon. Ha kihűlt a torta, feldíszítjük és hűtőbe rakjuk. Meg kell várni, hogy meghűljön, mert melegen nehéz szeletelni.
Megjegyzés:
(én ordával készítettem) Az történt, hogy a család férfi tagjai bevásároltak ordából :-) Sajnos az ordás palacsintát nem szeretik (pedig én igen), így valamit kellett gyorsan készíteni belõle (hiszen az ordát frissen érdemes fogyasztani). Ez a könnyû nyári túrótorta lett belõle. Nagyon finom!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.