A liszthez hozzákeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tejet és a narancs levét és héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és rátesszük a gofrikra. Nagyon finom!
Megjegyzés:
Vásároltam gofrisütőt, végre! Rögtön ki is kellett próbálni Jó régóta vágyom rá, hogy itthon készíthessek gofrit. Rengeteg gofrirecept létezik, végül az alábbi receptet választottam ki és elégedett is vagyok vele. Elég nagy adag lett belőle, felét holnap sütöm meg, állítólag hűtőben jól eláll egy napot. A töltelék saját kitaláció.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.