Az epret megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Majd a botmixerrel vagy villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét. Ha elég édes az eper, nem kell bele cukor, vagy kevesebb is elég. Összekeverjük, majd letakarva 1 órát állni hagyjuk.A tojásfehérjét 1 kiskanál cukorral habbá verjük, ugyan így teszünk a habtejszínnel is. A kétféle habot az eperpüréhez keverjük, majd tiszta műanyag dobozba öntjük, és lefagyasztjuk. 30 percenként átkeverjük, legalább 4-szer - 5-ször. Utána hagyjuk teljesen megfagyni.Fogyasztás előtt érdemes 30 perc előbb kivenni, és a hűtőben olvadni hagyni.Tölcsérben, vagy tányérra szedve friss eperrel tálalva kínáljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024