Az élesztőt felfuttatjuk 2 ek cukorral, 1 dl tejjel.
Összeállítjuk a tésztát a tojással, kefírrel, olajjal. Törekedjünk arra, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, majd kerek lappá, nagytányér nagyságúra nyújtjuk.
Habosra keverjük a margarint a sóval. (kenhető puhaságú legyen)
A krém 1/4 részével megkenjük a kinyújtott tésztát. Egy másik darab tészát is szintén kerekre nyújtunk, és ráterítjük a margarinnal bekent lapra. (Ugyanezt megcsináljuk a többi 6 db tésztával is)
Az egymásra helyezett lapokat 12 cikkelyre vágjuk fel, a hosszabbik oldalánál kezdve kifli formájúra hajtjuk őket. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajjtal megszórjuk.
A kifliket kizsírozott tepsibe rakjuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
Isteni vendégváró!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.