A lisztet elkeverjük a kakaóporral, szódabikarbónával, sóval, szerecsendióval. Az étcsokoládét kisebb darabokra vágjuk, majd 1 evőkanál lisztben megforgatjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot az olívaolajjal, tojással, vanília aromával habosra kikeverjük, majd több lépésben hozzákeverjük a kakaós lisztes keveréket, a csokidarabokat és a lereszelt cukkinit.
Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, majd kevés liszttel is beborítjuk. Beleöntjük a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirulásig sütjük. Mielőtt kiborítanánk a formából, várjunk 10-15 percet.
Közben készítsük el a csokimázt. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, majd elvegyítjük benne az olívaolajat.
Végül, ha a tortánk már jó langyosra lehűlt, ráönthetjük a csokimázat. Nem szükséges hűtőbe tenni, hogy megdermedjen rajta csoki, mert ez úgy finom, ha egy kicsit langyos és olvadt a tetején és a torta belsejében is a csoki.
Megjegyzés:
Amennyiben maradna belőle másnapra, érdemes mikróban kicsit felmelegíteni. Olyan, mintha akkor sült volna ki. =)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.