Elkészítése: közepes |
Kalória: átlagos |
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 3-4 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fekete, fehér)
- ízlés szerint
Hogyan készül a Dinsztelt csirkemáj?
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és félkarakákra szeleteljük. Kevés olajon üvegesre pároljuk. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a májat. Kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük. Felöntjük egy kevés vizzel, csak amennyi ellepi. Megfőzzük.Sózni, csak tálaláskor szoktam, főzés közben nem, mert megkeményedik a máj.Főtt burgonyával és friss kenyérrel tálalom.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Ez az étel akkor a legjobb, ha sok-sok hagyma van benne. Egész évben készíthető, hiszen májhoz (legyen az csirke vagy disznó) mindig hozzájuthatunk. Egy kis főtt burgonyával kínálom, de Én személy szerint friss kenyérrel eszem csak:) Gyors ebédnek is beillik, hiszen hipp-hopp készen van.
Egytálétel |
főétel | cukormentes,tejmentes, | ebéd,reggeli,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik,
Hirdetés
Hirdetés