A lisztet elkeverjük a cukorral és sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, összekeverjük, majd apránként a tejföllel összegyúrjuk. Csak annyi tejföl kell bele, hogy a tészta összeálljon, nyújtható legyen. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra (kb. 2-3 mm vastagságúra). Egy derelyevágóval, ennek hiányában egy késsel négyzetekre vágjuk a képen látható módon. A közepébe párhuzamosan a szélével egy vágást ejtünk. Ezen a vágáson keresztül húzzuk mind a két végét a tésztának, ezzel el is készül a forgács alak :) Az összes tésztát megformázzuk, majd olajat hevítünk. Az olaj forró legyen! Kis adagokban, egyszer megfordítva kisütjük. Akkor jó, ha szépen pirul. Vigyázzunk, mert könnyen megég. Mikor kész papírra szedjük, ami a felesleges olajat felszívja. Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük, közben forgatjuk, hogy minden hol bevonja a cukor. Egy egy tálba tesszük, majd baracklekvárral kínáljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024