A tejet, habtejszínt, vajat és cukrot összemelegítjük, felforraljuk. A csokoládét egy forróságot jól tűrő edénybe tördeljük, majd a felforralt keveréket ráöntjük. Hagyjuk egy kicsit állni (1-2 perc), aztán szép simára keverjük.A forró csokoládészószba mártogatjuk a Churrost, de bármilyen más süteményhez is tökéletes, ami csokoládészósz kíván :)Tipp: egy fóliával letakarva tegyük hűtőbe, ha nem fogyna el mind rögtön, így nem bőrösödik. Majd ha fogyasztani szeretnénk belőle, mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, így újra folyékonnyá válik.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Egy finom csokoládészósz receptet hozok mára, mivel a Churros mellé elkészítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, egyáltalán nem tart sokáig sem, ha kihűl megdermed, de mikróban pár másodperc alatt újra forróvá és folyóssá tehetjük. A receptet a NoSalty oldalán találtam, bár Én nem tettem bele minden, ami ott írva volt. Sima csokoládé helyett pedig inkább Milka csokit használtam, nagyon szeretem :)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.